Gaisa padeves regulācija rauga fermentācijas procesā, mainot kompresoru (200 kW) ražību ar Danfoss invertora palīdzību (A/S Rīgas raugs)

food 13 1

Kā zināms, rauga iegūšanas fermentācijā mikroorganismu šūnām nepieciešams pievadīt skābekli. To nodrošina fermentora barbotiera sprauslās (ietaise gaisa ievadīšanai), pievadot saspiesto gaisu. Fermentācijas sākumā šis gaisa daudzums ir neliels, bet fermentācijas beigās, ja kultivācija notiek 100 m3 fermentatorā (kā apskatītajā pielietojumā), var sasniegt 10 m3/sek. Šāda gaisa daudzuma sasniegšanai tiek izmantots 200 kW gaisa kompresors. Savukārt, fermentācijas procesa sākumā, kad nebija nepieciešams izmantot tik lielu gaisa daudzumu, to samazināja ar rokas vārsta palīdzību. Tādā gadījumā kompresora patērētā strāva būtiski nesamazinājās. Līdz ar to elektriskā enerģija netiek izmantota ekonomiski un nevajadzīgi tiek palielināta produkcijas pašizmaksa. Lai ekonomētu elektrisko enerģiju, gaisa patēriņa daudzums tika regulēts ar inventoru palīdzību. Tika pielietoti 2 firmas "Danfoss" 200 kW inventori.

Dotā investīcija atmaksājās 10 mēnešu laikā uz elektriskās enerģijas ekonomijas rēķina.

 

You are here Pielietošanas piemēri Pārtikas rūpniecība Vīna plūsmas nemainīgas temperatūras uzturēšana pildīšanas procesā

Jaunumi