Datorizēta alus ražošanas procesa (iejavas sagatavošana un vārīšana) kontrole (A/S Cēsu alus)

Izmantojamais kontrolieris: Basic Stamp2.

Izmantojamā procesa vizualizācijas programma: Visual Basic.

food 06 1

Šī sistēma tika uzstādīta tehnoloģiskajā cehā, kurā tiek sagatavota vide alus brūvēšanai. Temperatūras sensori tika ievietoti 4 tehnoloģiskajās tvertnēs. Dotie sensori tika savienoti ar kontrolieri - operatora pulti, kura ir izvietota netālu no tehnoloģiskajām tvertnēm. Kontrolierim - operatora pultij ir seriāla RS232 izeja, kas izvada informāciju uz datoru, kurš atrodas tehnologu kabinetā un ir nepārtraukti ieslēgts. Šai programmai ir sekojošas iespējas:

  

  1. Nepārtraukta datu grafiskā vizualizācija;
  2. Arhivēšana;
  3. Atskaišu sagatavošana.

Tehnologs ierodoties darbā, parasti, vispirms veic procesa apskati, lai pārbaudītu kā ir ievērotas pasterizēšanas procesa regulācijas, temperatūras un laiki. Neatbilstību gadījumā tiek operatīvi noskaidroti tehnoloģiskā procesa noviržu cēloņi.

 

You are here Pielietošanas piemēri Pārtikas rūpniecība Piena rūpniecības notekūdeņu attīrīšanas iekārtu monitorings

Jaunumi